Warning: array_map() [function.array-map]: Argument #2 should be an array in /home/century/public_html/my-market.eu/wp-content/themes/Forsy/functions.php on line 358

Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /home/century/public_html/my-market.eu/wp-content/themes/Forsy/functions.php on line 358
НАЧАЛО | nordmedicine.my-market.eu

НАЧАЛО


<Зам. министър откри болница в Троян; 08.04.2015
Зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Николина Николова откри днес в Троян обновената с европейски средства Многопрофилна болница за активно лечение в града. Лечебното заведение е ремонтирано по Оперативната програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. на стойност близо 1.3 млн. лв. В рамките на проекта е доставено специализирано медицинско оборудване за кабинет по образна диагностика, заедно с компютърен томограф, както и за акушеро-гинекологичното отделение. Изцяло обновени са родилната и операционната зали на болницата, изградена е рампа за хора в неравностойно положение. Персоналът е обучен да работи с новата техника, така че ефектът от нея да бъде максимален.
От подобрените условия и новото оборудване, които ще гарантират по-качествено лечение за пациентите, ще могат да се възползват 34 хил. души от региона
.„Приносът на европейските средства за подобряване на здравеопазването ще продължи и през новия програмен период чрез Оперативна програма „Региони в растеж”. В нея са предвидени около 165 млн. лв., които ще бъдат инвестирани в подкрепа на реформирането на спешната помощ”, съобщи на откриването Николова.

!–more–>
Все още 22 болници не са включени в единната регистрационна система
; 01.04.2015
София.22 от всички 400 болници в страната все още не са се включили в единната регистрационна система, което означава, че от 1 април няма да получават финансиране от Националната здравноосигрителна каса (НЗОК). Това става ясно от съобщение на сайта на ведомството. София.22 от всички 400 болници в страната все още не са се включили в единната регистрационна система, което означава, че от 1 април няма да получават финансиране от Националната здравноосигрителна каса (НЗОК). Това става ясно от съобщение на сайта на ведомството.
Днес изтече крайният срок за въвеждане на системата за онлайн регистрация на пациентите, което е и условието болниците да бъдат финансирани от касата. Това е първата стъпка към въвеждането на електронната карта на пациентите. Целта на новата система е да се повиши контролът и да се ограничат фиктивните пациенти в болниците. При приема и напускането на лечебното заведение те ще трябва да представят на регистратурата документ за самоличност, за да се регистрира хоспитализацията и дехоспитализацията. Информацията за това ще се изпраща в НЗОК. Днес изтече крайният срок за въвеждане на системата за онлайн регистрация на пациентите, което е и условието болниците да бъдат финансирани от касата. Това е първата стъпка към въвеждането на електронната карта на пациентите. Целта на новата система е да се повиши контролът и да се ограничат фиктивните пациенти в болниците. При приема и напускането на лечебното заведение те ще трябва да представят на регистратурата документ за самоличност, за да се регистрира хоспитализацията и дехоспитализацията. Информацията за това ще се изпраща в НЗОК.
Болниците трябва да са снабдени с четец на данните от личната карта на пациента, а лекарите трябва да имат електронни подписи, за да се отчитат. Болниците трябва да са снабдени с четец на данните от личната карта на пациента, а лекарите трябва да имат електронни подписи, за да се отчитат.
Днес изтече крайният срок за въвеждане на системата за онлайн регистрация на пациентите, което е и условието болниците да бъдат финансирани от касата. Това е първата стъпка към въвеждането на електронната карта на пациентите. Целта на новата система е да се повиши контролът и да се ограничат фиктивните пациенти в болниците. При приема и напускането на лечебното заведение те ще трябва да представят на регистратурата документ за самоличност, за да се регистрира хоспитализацията и дехоспитализацията. Информацията за това ще се изпраща в НЗОК.
Болниците трябва да са снабдени с четец на данните от личната карта на пациента, а лекарите трябва да имат електронни подписи, за да се отчитат.

.

Powered by WordPress | Designed by: seo services | Thanks to seo company, web designer and internet marketing company